Heel wat analisten geloven echter dat de Aussie nog over heel wat potentieel beschikt, dit vanwege de sterke fundamentals onder het land.

Chris Weston, chief market strategist in Melbourne bij tradinggroep IG Markets, wijst daarbij op het feit dat de basisrente in Australië al sinds december van vorig jaar stabiel werd gehouden op 3%.

Bovendien lijkt een verdere rentedaling op korte en zelfs middellange termijn onwaarschijnlijk.

Daarnaast werd er recent een technisch koopsignaal gegeven ten opzichte van de euro, zodat de koers van de Australische dollar nog verder zou kunnen stijgen. Ook ten opzichte van de dollar wordt de Aussie nog in staat geacht om potten te breken, hogere koersen zijn zeker mogelijk.

Heel wat analisten geloven echter dat de Aussie nog over heel wat potentieel beschikt, dit vanwege de sterke fundamentals onder het land. Chris Weston, chief market strategist in Melbourne bij tradinggroep IG Markets, wijst daarbij op het feit dat de basisrente in Australië al sinds december van vorig jaar stabiel werd gehouden op 3%. Bovendien lijkt een verdere rentedaling op korte en zelfs middellange termijn onwaarschijnlijk. Daarnaast werd er recent een technisch koopsignaal gegeven ten opzichte van de euro, zodat de koers van de Australische dollar nog verder zou kunnen stijgen. Ook ten opzichte van de dollar wordt de Aussie nog in staat geacht om potten te breken, hogere koersen zijn zeker mogelijk.