Over het eerste halfjaar stegen de verkopen met 2%. De volumes daalden met 0,50%, de price/mix was 3% beter en valutaverhoudingen hadden een positief effect van 0,50%. Ten opzichte van het eerste kwartaal was tijdens het tweede kwartaal van een volumegroei sprake.

Neutraal advies blijft behouden

De analisten van ING denken dat de REBITDA stabiel zijn gebleven op 24,90 miljoen euro, wat neerkomt op een marge van 9,10%. Daarbij wordt uitgegaan van een stabiele brutomarges in een omgeving van hoge grondstoffenprijzen. Die prijzen zijn recent echter gestabiliseerd of zelfs lichtjes gedaald.

De nettowinst zou min of meer stabiel zijn gebleven op 2,90 miljoen euro, of een winst per aandeel van 0,03 euro. Op basis van een verwachte koers-winstverhouding van 12,50 is het aandeel Deceuninck niet bepaald goedkoop, op basis van een EV/EBITDA of 4.2x is het evenwel niet te duur. Het advies houden en het koersdoel van 1,25 euro blijft behouden.

Over het eerste halfjaar stegen de verkopen met 2%. De volumes daalden met 0,50%, de price/mix was 3% beter en valutaverhoudingen hadden een positief effect van 0,50%. Ten opzichte van het eerste kwartaal was tijdens het tweede kwartaal van een volumegroei sprake.Neutraal advies blijft behouden De analisten van ING denken dat de REBITDA stabiel zijn gebleven op 24,90 miljoen euro, wat neerkomt op een marge van 9,10%. Daarbij wordt uitgegaan van een stabiele brutomarges in een omgeving van hoge grondstoffenprijzen. Die prijzen zijn recent echter gestabiliseerd of zelfs lichtjes gedaald. De nettowinst zou min of meer stabiel zijn gebleven op 2,90 miljoen euro, of een winst per aandeel van 0,03 euro. Op basis van een verwachte koers-winstverhouding van 12,50 is het aandeel Deceuninck niet bepaald goedkoop, op basis van een EV/EBITDA of 4.2x is het evenwel niet te duur. Het advies houden en het koersdoel van 1,25 euro blijft behouden.