Bij het beheren van een vermogen is het dan meestal een goed idee om de trends te volgen en van (kleine) tussentijdse correcties gebruik te maken om de posities geleidelijk aan uit te bouwen.

Niet voor niets geldt de aloude beurswijsheid: "the trend is your friend". De trend is je vriend. Maar soms wordt daar nogal eens laconiek maar heel betekenisvol aan toegevoegd: "until it ends".

En op zo een momenten is het belangrijk om het spreekwoordelijke geweer van de al even spreekwoordelijke schouder te veranderen.

De timing hiervan is heel belangrijk maar geen sinecure. Het gaat hier volgens Gijsels meer om kunst dan om wetenschap.

In het spoor van Wall Street zijn ook de Europese beurzen vandaag lager geopend, met stevige verliezen voor de belangrijkste indices. De BEL 20 opende bijna 1% lager, waarbij geen enkel aandeel uit de index in de plus noteert.

Fitch verhoogde vanmorgen de outlook voor Portugal naar positief, waarbij opnieuw wordt bevestigd dat de eurozone aan de beterhand is.

Bij het beheren van een vermogen is het dan meestal een goed idee om de trends te volgen en van (kleine) tussentijdse correcties gebruik te maken om de posities geleidelijk aan uit te bouwen. Niet voor niets geldt de aloude beurswijsheid: "the trend is your friend". De trend is je vriend. Maar soms wordt daar nogal eens laconiek maar heel betekenisvol aan toegevoegd: "until it ends". En op zo een momenten is het belangrijk om het spreekwoordelijke geweer van de al even spreekwoordelijke schouder te veranderen. De timing hiervan is heel belangrijk maar geen sinecure. Het gaat hier volgens Gijsels meer om kunst dan om wetenschap. In het spoor van Wall Street zijn ook de Europese beurzen vandaag lager geopend, met stevige verliezen voor de belangrijkste indices. De BEL 20 opende bijna 1% lager, waarbij geen enkel aandeel uit de index in de plus noteert. Fitch verhoogde vanmorgen de outlook voor Portugal naar positief, waarbij opnieuw wordt bevestigd dat de eurozone aan de beterhand is.