Als gevolg daarvan is de olieproductie in laatstgenoemd land bijna stilgevallen. De prijs voor West Texas Intermediate steeg vorige week tot een piek van 103,41 dollar per vat, Brent bereikte een piekprijs op 114,33 dollar.

In de electronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore bijna 100 dollar voor een vat ruwe olie betaald. Van een forse correctie in de olieprijs is nog geen sprake.

Verschillende oliehandelaren waarschuwden vorige week dat de olieprijs nog fors kan stijgen wanneer de onrust in de regio van de Perzische Golf blijft aanhouden. Een prijs van 120 dollar per vat lijkt niet uitgesloten.

Als gevolg daarvan is de olieproductie in laatstgenoemd land bijna stilgevallen. De prijs voor West Texas Intermediate steeg vorige week tot een piek van 103,41 dollar per vat, Brent bereikte een piekprijs op 114,33 dollar. In de electronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore bijna 100 dollar voor een vat ruwe olie betaald. Van een forse correctie in de olieprijs is nog geen sprake. Verschillende oliehandelaren waarschuwden vorige week dat de olieprijs nog fors kan stijgen wanneer de onrust in de regio van de Perzische Golf blijft aanhouden. Een prijs van 120 dollar per vat lijkt niet uitgesloten.