Met andere woorden, het sein voor de AEX staat volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog steeds op oranje. De koersnotering bevindt zich namelijk onder het lange termijn dalende 120-daags gemiddelde, maar boven het korte termijn stijgende 20-daags gemiddelde.

Pas bij een koers boven beide gemiddelden, waarbij ook het korte termijn gemiddelde boven het lange termijn gemiddelde noteert, is de situatie op basis van deze specifieke condities veilig en komt het licht op groen om in de markt te stappen.

Bij een AEX-notering onder 231 kleurt de grafiek echter weer rood.
Objectief beschouwd hebben trendvolgers (= type beleggers) op dit moment niets te zoeken op de beurs.

Beurshandelaren en speculanten (= type traders) hebben niet zoveel geduld of zullen juist een neerwaartse kruising van de
koers onder het korte termijn gemiddelde (rond 231) kunnen opvatten als een 'verkoopsignaal'

In die situatie is het sluiten van de gap tussen 220,76 en 222,25 volgens Theodoor Gilissen Bankiers de eerstvolgende doelstelling. De contrarians mogen dan kopen met een stop loss op 210 met de bodem uit 2003 op 217,80 als steun/springplank.

Met andere woorden, het sein voor de AEX staat volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog steeds op oranje. De koersnotering bevindt zich namelijk onder het lange termijn dalende 120-daags gemiddelde, maar boven het korte termijn stijgende 20-daags gemiddelde. Pas bij een koers boven beide gemiddelden, waarbij ook het korte termijn gemiddelde boven het lange termijn gemiddelde noteert, is de situatie op basis van deze specifieke condities veilig en komt het licht op groen om in de markt te stappen. Bij een AEX-notering onder 231 kleurt de grafiek echter weer rood. Objectief beschouwd hebben trendvolgers (= type beleggers) op dit moment niets te zoeken op de beurs. Beurshandelaren en speculanten (= type traders) hebben niet zoveel geduld of zullen juist een neerwaartse kruising van de koers onder het korte termijn gemiddelde (rond 231) kunnen opvatten als een 'verkoopsignaal'In die situatie is het sluiten van de gap tussen 220,76 en 222,25 volgens Theodoor Gilissen Bankiers de eerstvolgende doelstelling. De contrarians mogen dan kopen met een stop loss op 210 met de bodem uit 2003 op 217,80 als steun/springplank.