De bekende analist Dick Bove gaf vandaag een positief advies voor Amerikaanse aandelen. Hij stelt vast dat veel beleggers verlamd zijn van schrik wegens de zogenaamde fiskale klip op het einde van het jaar, de combinatie van het aflopen van belastingverlagingen met meer besparingen.

Volgens Bove zal de Amerikaanse centrale bank haar monetaire politiek nog verder verruimen. Verder leren de statistieken hem dat het najaar als sinds 1888 in zijn geheel bekeken een goede periode is voor de Amerikaanse beurzen, enkele uitzonderingen niet te na gesproken.

Amerikaanse vraag naar ruwe olie op laagste niveau sinds september 2008

De Amerikaanse vraag naar ruwe olie daalde in juli naar het laagste niveau sinds september 2008, zo bleek uit cijfers van het

American Petroleum Institute.

De Verenigde Staten verbruikten volgens Royal Bank of Scotland per dag gemiddeld 18,062 miljoen vaten ruwe olie, 2,7 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

Intussen blijven ook de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten verder oplopen. Een escalatie van het geweld kan

potentieel grote gevolgen hebben op de oliebevoorrading in de regio.

De bekende analist Dick Bove gaf vandaag een positief advies voor Amerikaanse aandelen. Hij stelt vast dat veel beleggers verlamd zijn van schrik wegens de zogenaamde fiskale klip op het einde van het jaar, de combinatie van het aflopen van belastingverlagingen met meer besparingen. Volgens Bove zal de Amerikaanse centrale bank haar monetaire politiek nog verder verruimen. Verder leren de statistieken hem dat het najaar als sinds 1888 in zijn geheel bekeken een goede periode is voor de Amerikaanse beurzen, enkele uitzonderingen niet te na gesproken. Amerikaanse vraag naar ruwe olie op laagste niveau sinds september 2008 De Amerikaanse vraag naar ruwe olie daalde in juli naar het laagste niveau sinds september 2008, zo bleek uit cijfers van het American Petroleum Institute. De Verenigde Staten verbruikten volgens Royal Bank of Scotland per dag gemiddeld 18,062 miljoen vaten ruwe olie, 2,7 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Intussen blijven ook de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten verder oplopen. Een escalatie van het geweld kan potentieel grote gevolgen hebben op de oliebevoorrading in de regio.