Daarnaast denkt 16% meer tijd te zullen uittrekken, terwijl 19% er zich juist minder mee gaat bezighouden. Gezien de beleggende Belg momenteel eerder angstig lijkt, werd gepeild naar de sectoren die de belegger al dan niet risicovol vindt.

Bij de minst risicovolle sectoren om in te beleggen delen energie en de farmasector de eerste plaats met 21% aanhangers, terwijl voeding voor 16% van de ondervraagden als de veiligste sector om in te beleggen wordt beschouwd.

Bij de meest risicovolle sectoren spant volgens 25% van de beleggers de autosector de kroon. Maar liefst 47% van de beleggers vindt, meer dan vijf jaar na de start van de financiële crisis, banken en verzekeringen nog altijd de meest risicovolle sector om in te beleggen.

Het wegvagen van de beurswaarde van Fortis en Dexia heeft de Belgische belegger volgens Vanden Houte blijkbaar een trauma bezorgd, dat nog altijd niet geheeld is.

Daarnaast denkt 16% meer tijd te zullen uittrekken, terwijl 19% er zich juist minder mee gaat bezighouden. Gezien de beleggende Belg momenteel eerder angstig lijkt, werd gepeild naar de sectoren die de belegger al dan niet risicovol vindt. Bij de minst risicovolle sectoren om in te beleggen delen energie en de farmasector de eerste plaats met 21% aanhangers, terwijl voeding voor 16% van de ondervraagden als de veiligste sector om in te beleggen wordt beschouwd. Bij de meest risicovolle sectoren spant volgens 25% van de beleggers de autosector de kroon. Maar liefst 47% van de beleggers vindt, meer dan vijf jaar na de start van de financiële crisis, banken en verzekeringen nog altijd de meest risicovolle sector om in te beleggen. Het wegvagen van de beurswaarde van Fortis en Dexia heeft de Belgische belegger volgens Vanden Houte blijkbaar een trauma bezorgd, dat nog altijd niet geheeld is.