Guy Johnson van CNBC is echter van mening dat niet zozeer de resultaten van de testen zelf belangrijk gaan worden. Transparantie en niets anders vormt de sleutel tot succes bij de stress testst van de Europese banken, aldus Johnson.

Op dat vlak hebben de overheden niet zo goed gescoord: informatie over de inhoud van de testen werd slechts mondjesmaat vrijgegeven. Nochtans is het belangrijk om te weten op welke manier de testen werden afgenomen.

Johnson is van mening dat de koersstijging bij de Europese bankaandelen niets te maken heeft met anticipatie op meevallende resultaten, maar wel met het sluiten van short-posities.

Hij beklemtoont dat Europa blijkbaar niet begrijpt dat het belang van de stress tests bij de banken verder reikt dan alleen maar de banksector zelf, niet meer of niet minder dan de geloofwaardigheid van Europa zelf staat op het spel.

Johnson waarschuwt dat wanneer de resultaten niet overtuigen er opnieuw chaos op de financiële markten kan ontstaan.

Guy Johnson van CNBC is echter van mening dat niet zozeer de resultaten van de testen zelf belangrijk gaan worden. Transparantie en niets anders vormt de sleutel tot succes bij de stress testst van de Europese banken, aldus Johnson. Op dat vlak hebben de overheden niet zo goed gescoord: informatie over de inhoud van de testen werd slechts mondjesmaat vrijgegeven. Nochtans is het belangrijk om te weten op welke manier de testen werden afgenomen. Johnson is van mening dat de koersstijging bij de Europese bankaandelen niets te maken heeft met anticipatie op meevallende resultaten, maar wel met het sluiten van short-posities. Hij beklemtoont dat Europa blijkbaar niet begrijpt dat het belang van de stress tests bij de banken verder reikt dan alleen maar de banksector zelf, niet meer of niet minder dan de geloofwaardigheid van Europa zelf staat op het spel. Johnson waarschuwt dat wanneer de resultaten niet overtuigen er opnieuw chaos op de financiële markten kan ontstaan.