Een Braziliaanse rechtbank heeft Transocean 30 dagen gegeven om al zijn activiteiten in het land stop te zetten. Deze beslissing is ingegeven door een lek van naar schatting 3600 vaten olie op een exploratieplatform van Transocean voor de Braziliaanse kust. Het lek dateert van het voorjaar. Het platform wordt gehuurd door het Amerikaanse Chevron.

Transocean verhuurt momenteel 10 installaties in Brazilië, die goed zijn voor 11% van de totale inkomsten in de eerste jaarhelft. Acht van deze platformen worden verhuurd aan Petrobras (gecontroleerd door de Braziliaanse overheid). Ter herinnering, de Zwitsers-Amerikaanse groep was ook eigenaar van het platform dat in 2010 ontplofte in de Golf van Mexico, met enorm milieuschade tot gevolg.

Transocean is van plan om beroep aan te tekenen tegen de beslissing. Het wordt daarin gesteund door Petrobras, dat de wereldleider in boorplatformen nodig heeft om zijn ambitieus exploratieprogramma vol te houden. Beide groepen dreigen veel geld te verliezen indien de Braziliaanse rechtbanken voet bij stuk houden.

Een Braziliaanse rechtbank heeft Transocean 30 dagen gegeven om al zijn activiteiten in het land stop te zetten. Deze beslissing is ingegeven door een lek van naar schatting 3600 vaten olie op een exploratieplatform van Transocean voor de Braziliaanse kust. Het lek dateert van het voorjaar. Het platform wordt gehuurd door het Amerikaanse Chevron.Transocean verhuurt momenteel 10 installaties in Brazilië, die goed zijn voor 11% van de totale inkomsten in de eerste jaarhelft. Acht van deze platformen worden verhuurd aan Petrobras (gecontroleerd door de Braziliaanse overheid). Ter herinnering, de Zwitsers-Amerikaanse groep was ook eigenaar van het platform dat in 2010 ontplofte in de Golf van Mexico, met enorm milieuschade tot gevolg.Transocean is van plan om beroep aan te tekenen tegen de beslissing. Het wordt daarin gesteund door Petrobras, dat de wereldleider in boorplatformen nodig heeft om zijn ambitieus exploratieprogramma vol te houden. Beide groepen dreigen veel geld te verliezen indien de Braziliaanse rechtbanken voet bij stuk houden.