Voorwaarde voor de schikking is dat het bedrijf schuld bekend aan de ramp. Transocean was de eigenaar van het boorplatform Deep Horizon waar in april 2010 een explosie aan elf medewerkers het leven kostte.

De dienstverlener aan de olie- en gasindustrie betaalt over een periode van vijf jaar USD 1 miljard dollar schadevergoeding en USD 400 miljoen aan boetes. Het bedrijf had al USD 1,5 miljard opzij gezet voor de schikking.

De deal met het Amerikaanse ministerie van Justitie pakt goed uit voor Transocean. De markt zou blij zijn met elk bedrag onder de USD 2 miljard, terwijl de betalingstermijnen positief zijn omdat de toekomstige kasstroom daarvoor toereikend is.

Nu na twee jaar de juridische wolken zijn opgetrokken verwachten we dat de aandacht van beleggers verschuift naar de verbeterde operationele activiteiten van het bedrijf en lagere boorkosten.

Ook laat de regeling met justitie ruimte voor nieuwe overnames of dividendbetalingen. De analisten van ABN Amro verhogen de opinie voor het aandeel Transocean naar kopen met een koersdoel van USD 67.

Voorwaarde voor de schikking is dat het bedrijf schuld bekend aan de ramp. Transocean was de eigenaar van het boorplatform Deep Horizon waar in april 2010 een explosie aan elf medewerkers het leven kostte. De dienstverlener aan de olie- en gasindustrie betaalt over een periode van vijf jaar USD 1 miljard dollar schadevergoeding en USD 400 miljoen aan boetes. Het bedrijf had al USD 1,5 miljard opzij gezet voor de schikking. De deal met het Amerikaanse ministerie van Justitie pakt goed uit voor Transocean. De markt zou blij zijn met elk bedrag onder de USD 2 miljard, terwijl de betalingstermijnen positief zijn omdat de toekomstige kasstroom daarvoor toereikend is. Nu na twee jaar de juridische wolken zijn opgetrokken verwachten we dat de aandacht van beleggers verschuift naar de verbeterde operationele activiteiten van het bedrijf en lagere boorkosten. Ook laat de regeling met justitie ruimte voor nieuwe overnames of dividendbetalingen. De analisten van ABN Amro verhogen de opinie voor het aandeel Transocean naar kopen met een koersdoel van USD 67.