China initieerde in 2010, als de tweede grootste economie wereldwijd, een langzame structurele transformatie. De laatste maanden lijkt dit proces evenwel duidelijk te zijn vertraagd, in overeenstemming met de economie.

Echter, zonder deze broodnodige hervormingen en transformatie zal het land moeite hebben om zijn snelle groeitempo structureel bij te benen.

Zal de politieke overgang, die officieel begon met het 18de Congres van de Communistisch Partij, het noodzakelijke breekpunt markeren?

Het antwoord op deze vraag moet volgens Pierre Ciret, economist bij Edmond de Rothschild Asset Management, nog afgewacht worden.

China initieerde in 2010, als de tweede grootste economie wereldwijd, een langzame structurele transformatie. De laatste maanden lijkt dit proces evenwel duidelijk te zijn vertraagd, in overeenstemming met de economie. Echter, zonder deze broodnodige hervormingen en transformatie zal het land moeite hebben om zijn snelle groeitempo structureel bij te benen. Zal de politieke overgang, die officieel begon met het 18de Congres van de Communistisch Partij, het noodzakelijke breekpunt markeren? Het antwoord op deze vraag moet volgens Pierre Ciret, economist bij Edmond de Rothschild Asset Management, nog afgewacht worden.