China staat volgens professor Stefan Duchateau voor een moeilijke opdracht. Enerzijds moet de interbancaire rente naar een hoger peil worden geduwd om de ontwikkeling van een vastgoedzeepbel tegen te gaan en de altijd machtiger wordende schaduwbanken aan de ketting te houden.

Anderzijds moet de industrie dringend worden ondersteund met lagere financieringskosten om het groeitempo van de economie voldoende hoog te houden.

Deze moeilijke combinatie impliceert volgens professor Stefan Duchateau alleszins dat in de nabije het groeitempo duidelijk lagere regionen zal moet opzoeken in plaats van op een groeispurt te mogen hopen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

China staat volgens professor Stefan Duchateau voor een moeilijke opdracht. Enerzijds moet de interbancaire rente naar een hoger peil worden geduwd om de ontwikkeling van een vastgoedzeepbel tegen te gaan en de altijd machtiger wordende schaduwbanken aan de ketting te houden. Anderzijds moet de industrie dringend worden ondersteund met lagere financieringskosten om het groeitempo van de economie voldoende hoog te houden. Deze moeilijke combinatie impliceert volgens professor Stefan Duchateau alleszins dat in de nabije het groeitempo duidelijk lagere regionen zal moet opzoeken in plaats van op een groeispurt te mogen hopen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.