Uiteraard zijn niet alle problemen opgelost, de werkloosheid in Spanje blijft torenhoog. Op dat vlak is van een kentering nog geen sprake, het land zal die hoge werkloosheidscijfers nog jaren met zich mee moeten slepen. Maar bovendien hangt er nog meer onheil in de lucht.

Een tragere economische groei in de eurozone bedreigt Spanje, want de kans is zo goed als onbestaande dat de Spaanse economie de dans zal kunnen ontspringen wanneer de eurozone opnieuw in een recessie beland. Bijkomende handicap is dat het deficiet op de begroting het op drie na hoogste is van diezelfde eurozone.

Uiteraard zijn niet alle problemen opgelost, de werkloosheid in Spanje blijft torenhoog. Op dat vlak is van een kentering nog geen sprake, het land zal die hoge werkloosheidscijfers nog jaren met zich mee moeten slepen. Maar bovendien hangt er nog meer onheil in de lucht. Een tragere economische groei in de eurozone bedreigt Spanje, want de kans is zo goed als onbestaande dat de Spaanse economie de dans zal kunnen ontspringen wanneer de eurozone opnieuw in een recessie beland. Bijkomende handicap is dat het deficiet op de begroting het op drie na hoogste is van diezelfde eurozone.