Als gevolg daarvan zullen de inwoners van die landen, murw geslagen door de golf van besparingen, uiteindelijk op straat komen en openlijk de legimiteit van hun regering in vraag beginnen te stellen. Het is niet de eerste de beste die dit vertelt, maar niemand minder dan de legendarische miljardair George Soros.

Een tragedie van verloren politieke vrijheid en dito economische voorspoed is volgens Soros niet meer te vermijden. Hij ziet een grote gelijkenis tussen de Sovjet-Unie en de Europese Unie, waarbij laatstgenoemde door de euro zelf in het verderf zal worden gestort.

Als gevolg daarvan zullen de inwoners van die landen, murw geslagen door de golf van besparingen, uiteindelijk op straat komen en openlijk de legimiteit van hun regering in vraag beginnen te stellen. Het is niet de eerste de beste die dit vertelt, maar niemand minder dan de legendarische miljardair George Soros. Een tragedie van verloren politieke vrijheid en dito economische voorspoed is volgens Soros niet meer te vermijden. Hij ziet een grote gelijkenis tussen de Sovjet-Unie en de Europese Unie, waarbij laatstgenoemde door de euro zelf in het verderf zal worden gestort.