Pas indien een sterke onderbouw inzake jobcreatie kan waargenomen worden, zal de FED het volgens professor Duchateau aandurven haar rentebeleid bijsturen op basis van een hogere lange termijnrente.

De terugval in de rentetarieven is hierdoor wat meer uitgesproken geweest in de VS dan in Duitsland en Europa en heeft zodoende de dollarkoers wat gedrukt. 90% van de wisselkoerstransacties zijn immers louter financieel gedreven, vandaar dat een toenemend of afnemend renteverschil een onmiddellijke impact heeft op de wisselkoersen.

Op zich dus een relatief rustige omgeving waarin fundamentele, economische ontwikkelingen de beurzen en obligatiemarkten inspireren tot rationele bewegingen, in plaats van ongrijpbare, politieke beslissingen die telkens moeilijk voorspelbare schokgolven veroorzaken op de financiële markten. Zo zien we het graag, natuurlijk. Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Pas indien een sterke onderbouw inzake jobcreatie kan waargenomen worden, zal de FED het volgens professor Duchateau aandurven haar rentebeleid bijsturen op basis van een hogere lange termijnrente. De terugval in de rentetarieven is hierdoor wat meer uitgesproken geweest in de VS dan in Duitsland en Europa en heeft zodoende de dollarkoers wat gedrukt. 90% van de wisselkoerstransacties zijn immers louter financieel gedreven, vandaar dat een toenemend of afnemend renteverschil een onmiddellijke impact heeft op de wisselkoersen. Op zich dus een relatief rustige omgeving waarin fundamentele, economische ontwikkelingen de beurzen en obligatiemarkten inspireren tot rationele bewegingen, in plaats van ongrijpbare, politieke beslissingen die telkens moeilijk voorspelbare schokgolven veroorzaken op de financiële markten. Zo zien we het graag, natuurlijk. Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.