De volume/mix steeg met 2,3%, waar op 3,2% werd gerekend. In opkomende markten is de groei vertraagd. De organische omzet nam met 8,4% toe tegen 11% in dezelfde periode vorig jaar. Ook in de regio's Azië, Oceanië en Afrika daalde het tempo van de omzetgroei. Dat geeft beleggers zorgen.

Het tussentijdse handelsbericht van Nestle laat zien dat de focus van het concern op opkomende markten iets van zijn momentum kwijt raakt na twee jaren van agressief investeren om minder hoge groei in ontwikkelde landen te compenseren. ABN Amro blijft neutraal voor het aandeel Nestle.

De volume/mix steeg met 2,3%, waar op 3,2% werd gerekend. In opkomende markten is de groei vertraagd. De organische omzet nam met 8,4% toe tegen 11% in dezelfde periode vorig jaar. Ook in de regio's Azië, Oceanië en Afrika daalde het tempo van de omzetgroei. Dat geeft beleggers zorgen. Het tussentijdse handelsbericht van Nestle laat zien dat de focus van het concern op opkomende markten iets van zijn momentum kwijt raakt na twee jaren van agressief investeren om minder hoge groei in ontwikkelde landen te compenseren. ABN Amro blijft neutraal voor het aandeel Nestle.