Watanabe, die afscheid neemt als voorzitter van Toyota, stelt vast dat op sommige markten een herstel merkbaar is. In de Verenigde Staten blijft de situatie echter weinig transparant.

Akio Toyoda, de kleinzoon van de stichter van het bedrijf, wordt de nieuwe topman op een moment dat Toyota moeilijke tijden beleeft. Voor dit boekjaar wordt een verlies van 550 miljard yen verwacht.

Op de Amerikaanse markt zou Toyota nochtans kunnen profiteren van het over kop gaan van General Motors en Chrysler door een deel van het marktaandeel van beide bedrijven over te nemen.

Watanabe, die afscheid neemt als voorzitter van Toyota, stelt vast dat op sommige markten een herstel merkbaar is. In de Verenigde Staten blijft de situatie echter weinig transparant. Akio Toyoda, de kleinzoon van de stichter van het bedrijf, wordt de nieuwe topman op een moment dat Toyota moeilijke tijden beleeft. Voor dit boekjaar wordt een verlies van 550 miljard yen verwacht. Op de Amerikaanse markt zou Toyota nochtans kunnen profiteren van het over kop gaan van General Motors en Chrysler door een deel van het marktaandeel van beide bedrijven over te nemen.