Eerder was het bedrijf uitgegaan van een verlies van maar 150 miljard yen. De tegenvallende autoverkopen in de VS en in Japan plus de dure yen hebben de neerwaartse aanpassing van de resultaten noodzakelijk gemaakt.

Het nettoverlies gaat nu uitkomen op 350 miljard yen, waar eerder maar een verlies van 50 miljard yen was vooropgesteld. Toyota verliest als gevolg van de tegenvalende resultaten zijn hoogste kredietrating bij Moody's Investors Service.

Over het derde kwartaal (het kwartaal tot en met 31 december) was er een verlies van 165 miljard yen, tegenover een winst van 459 miljard yen over dezelfde periode een jaar eerder. Er was gerekend op een verlies van 195 miljard yen.

Eerder was het bedrijf uitgegaan van een verlies van maar 150 miljard yen. De tegenvallende autoverkopen in de VS en in Japan plus de dure yen hebben de neerwaartse aanpassing van de resultaten noodzakelijk gemaakt.Het nettoverlies gaat nu uitkomen op 350 miljard yen, waar eerder maar een verlies van 50 miljard yen was vooropgesteld. Toyota verliest als gevolg van de tegenvalende resultaten zijn hoogste kredietrating bij Moody's Investors Service.Over het derde kwartaal (het kwartaal tot en met 31 december) was er een verlies van 165 miljard yen, tegenover een winst van 459 miljard yen over dezelfde periode een jaar eerder. Er was gerekend op een verlies van 195 miljard yen.