Als gevolg van de aardbeving en daaropvolgende tsunami zag Japan zich genoodzaakt om 11 van 54 kerncentrales te sluiten, waardoor er een gebrek aan elektriciteit is ontstaan.

Tegen die achtergrond kan de bedrijfswereld uiteraard niet normaal functioneren, ook al omdat verschillende productie-eenheden van de grote bedrijven zware schade hebben opgelopen.

Maar de problemen reiken verder dan alleen maar Japan. In Zuid-Korea en andere landen neemt de bezorgdheid toe dat een gebrek aan onderdelen ook daar bedrijven tot stilstand gaat brengen.

Als gevolg van de aardbeving en daaropvolgende tsunami zag Japan zich genoodzaakt om 11 van 54 kerncentrales te sluiten, waardoor er een gebrek aan elektriciteit is ontstaan. Tegen die achtergrond kan de bedrijfswereld uiteraard niet normaal functioneren, ook al omdat verschillende productie-eenheden van de grote bedrijven zware schade hebben opgelopen. Maar de problemen reiken verder dan alleen maar Japan. In Zuid-Korea en andere landen neemt de bezorgdheid toe dat een gebrek aan onderdelen ook daar bedrijven tot stilstand gaat brengen.