Zilver presteerde nog beter met een prijsstijging van 5,9 procent. De hoeveelheid zilver onder beheer van de trackers die in het metaal investeren, steeg naar een nieuw recordniveau van bijna 15.500 ton.

Vorige week was er op 1 dag zelfs een aangroei met 179 ton, de grootste toename in meer dan een maand. China voerde in februari 27 procent minder zilver in dan in dezelfde maand vorig jaar.

Er werden op jaarbasis wel 21 procent meer platina en 7,5 procent palladium ingevoerd. Platina en palladium werden respectievelijk 1,6 en 2,7 procent duurder.

Vanaf maandag 28 maart zijn de Japanse fabrieken van de Toyota groep opnieuw operationeel. Het bedrijf schat de verloren productie op 140.000 wagens.

De heropstart verliep zonder problemen want de meeste fabrieken bevinden zich in het zuiden van het land.

Dat is de minst getroffen regio van het land. Bij Honda wordt de productie pas op 3 april hervat. De schade zal beperkt blijven tot 27.000 voertuigen. Dit komt omdat Honda veel wagens buiten Japan assembleert.

Zilver presteerde nog beter met een prijsstijging van 5,9 procent. De hoeveelheid zilver onder beheer van de trackers die in het metaal investeren, steeg naar een nieuw recordniveau van bijna 15.500 ton. Vorige week was er op 1 dag zelfs een aangroei met 179 ton, de grootste toename in meer dan een maand. China voerde in februari 27 procent minder zilver in dan in dezelfde maand vorig jaar. Er werden op jaarbasis wel 21 procent meer platina en 7,5 procent palladium ingevoerd. Platina en palladium werden respectievelijk 1,6 en 2,7 procent duurder. Vanaf maandag 28 maart zijn de Japanse fabrieken van de Toyota groep opnieuw operationeel. Het bedrijf schat de verloren productie op 140.000 wagens. De heropstart verliep zonder problemen want de meeste fabrieken bevinden zich in het zuiden van het land. Dat is de minst getroffen regio van het land. Bij Honda wordt de productie pas op 3 april hervat. De schade zal beperkt blijven tot 27.000 voertuigen. Dit komt omdat Honda veel wagens buiten Japan assembleert.