De verhoging van de prognose is het gevolg van een mix van een lagere koers van de JPY, kostenbesparingen en een betere productmix.

Toyota hanteert een zeer conservatieve wisselkoers voor de berekeningen. In 2014 wordt de winst verder verhoogd door een verhoging van de bezettingsgraad, lagere voorraadkosten en het verkopen van producten met een hogere marge, zoals Crown en hybride auto's in Japan.

ABN Amro verhoogt het advies naar Kopen met een koersdoel van JPY 5300. Argumenten hiervoor zijn een mogelijke opwaartse meevaller inzake de wisselkoersprognose, resultaat uit kostenbesparingen en de groei van motorverkopen in de VS, die in de periode 2008-2012 beneden het gemiddelde uitkwamen.

Het aandeel wordt verhandeld op 16,9x de verwachte winst van fiscaal 2013 en 12,0x die van 2014.

De verhoging van de prognose is het gevolg van een mix van een lagere koers van de JPY, kostenbesparingen en een betere productmix. Toyota hanteert een zeer conservatieve wisselkoers voor de berekeningen. In 2014 wordt de winst verder verhoogd door een verhoging van de bezettingsgraad, lagere voorraadkosten en het verkopen van producten met een hogere marge, zoals Crown en hybride auto's in Japan. ABN Amro verhoogt het advies naar Kopen met een koersdoel van JPY 5300. Argumenten hiervoor zijn een mogelijke opwaartse meevaller inzake de wisselkoersprognose, resultaat uit kostenbesparingen en de groei van motorverkopen in de VS, die in de periode 2008-2012 beneden het gemiddelde uitkwamen. Het aandeel wordt verhandeld op 16,9x de verwachte winst van fiscaal 2013 en 12,0x die van 2014.