De totale zilvermarkt wordt maar op 5000 miljard dollar geraamd, op de London Bullion Market is de handel in zilver 18 keer kleiner dan die in goud. De fysieke vraag naar goud wordt op minder dan 16 miljard dollar per jaar geraamd. Daarnaast is er natuurlijk nog een grote papieren markt.

Zowel in New York als in Londen is de zilvermarkt klein genoeg dat één enkele handelaar de prijs zou kunnen beïnvloeden. Om in de toekomst manipulatie van de prijs te voorkomen, werd besloten om te stoppen met de fixing van de zilverprijs zoals die vroeger gebeurde. Het moet echter nog afgewacht worden of de nieuwe manier van prijsvorming eerlijker zal verlopen.

De totale zilvermarkt wordt maar op 5000 miljard dollar geraamd, op de London Bullion Market is de handel in zilver 18 keer kleiner dan die in goud. De fysieke vraag naar goud wordt op minder dan 16 miljard dollar per jaar geraamd. Daarnaast is er natuurlijk nog een grote papieren markt. Zowel in New York als in Londen is de zilvermarkt klein genoeg dat één enkele handelaar de prijs zou kunnen beïnvloeden. Om in de toekomst manipulatie van de prijs te voorkomen, werd besloten om te stoppen met de fixing van de zilverprijs zoals die vroeger gebeurde. Het moet echter nog afgewacht worden of de nieuwe manier van prijsvorming eerlijker zal verlopen.