Dat stemt overeen met ongeveer 36.000 pond per huisgezin. Hierbij is geen rekening gehouden met de financiële interventies door de overheid.

Onder andere de kostprijs voor het redden van de Britse banken moet aan de eindstreep mee in rekening worden gebracht.

Drastische maatregelen bieden niet altijd een oplossing

Eén van de manieren om de schulden weg te werken, zou een devaluatie van het pond kunnen zijn. Ook de pensioenlasten die de Britse overheid met zich meesleept - de totale verplichtingen van de overheid op het vlak van pensioenen met zich meesleept - wordt op 5000 tot 7000 miljard pond geraamd.

Drastische maatregelen bieden niet altijd een oplossing, zoals Londen in het verleden al heeft mogen ondervinden. In 2008 bleek het effect van het laten zakken van de rente tot nul en het bijdrukken van geld (quantative easing) relatief snel uitgewerkt te zijn. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor een devaluatie van het pond.

Dat stemt overeen met ongeveer 36.000 pond per huisgezin. Hierbij is geen rekening gehouden met de financiële interventies door de overheid. Onder andere de kostprijs voor het redden van de Britse banken moet aan de eindstreep mee in rekening worden gebracht. Drastische maatregelen bieden niet altijd een oplossing Eén van de manieren om de schulden weg te werken, zou een devaluatie van het pond kunnen zijn. Ook de pensioenlasten die de Britse overheid met zich meesleept - de totale verplichtingen van de overheid op het vlak van pensioenen met zich meesleept - wordt op 5000 tot 7000 miljard pond geraamd. Drastische maatregelen bieden niet altijd een oplossing, zoals Londen in het verleden al heeft mogen ondervinden. In 2008 bleek het effect van het laten zakken van de rente tot nul en het bijdrukken van geld (quantative easing) relatief snel uitgewerkt te zijn. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor een devaluatie van het pond.