De totale schuldenberg in de Verenigde Staten bedraagt bijna 60.000 miljard dollar, een bijna ongelooflijk bedrag. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het financieel systeem een dergelijk bedrag kan dragen, maar voorlopig is het alleszins zo. Bovendien zijn die schulden razendsnel aangegroeid.

40 jaar geleden bedroeg de totale schuldenberg nog maar 2000 miljard dollar. Ter vergelijking: het totaal BBP van de ganse wereld bedraagt bijna 72.000 miljard USD. Als de Amerikaanse schulden aan het huidige tempo blijven groeien is het slechts een kwestie van tijd alvorens de Amerikaanse schulden het globaal BBP zullen overtreffen.

De totale schuldenberg in de Verenigde Staten bedraagt bijna 60.000 miljard dollar, een bijna ongelooflijk bedrag. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het financieel systeem een dergelijk bedrag kan dragen, maar voorlopig is het alleszins zo. Bovendien zijn die schulden razendsnel aangegroeid. 40 jaar geleden bedroeg de totale schuldenberg nog maar 2000 miljard dollar. Ter vergelijking: het totaal BBP van de ganse wereld bedraagt bijna 72.000 miljard USD. Als de Amerikaanse schulden aan het huidige tempo blijven groeien is het slechts een kwestie van tijd alvorens de Amerikaanse schulden het globaal BBP zullen overtreffen.