De BEL 20 noteert nog steeds een half procent lager, met Nyrstar als sterkste daler. Het zwakke koersgedrag bij Total als gevolg van het gaslek blijft op de koers van GBL wegen.

Exmar sluit overeenkomst met Pacific Rubiales Energy Corporation

Pacific Rubiales Energy Corporation, handelend door middel van haar 100% dochter Pacific Stratus Energy Colombia Corporation en EXMAR hebben een 15 jarige overeenkomst gesloten voor het liquefiëren, hervergassen, opslagen en lossen van aardgas/LNG.

Krachtens de overeenkomst zal EXMAR instaan voor de bouw, de uitbating en het onderhoud van een drijvende liquefactie- en opslag eenheid ("Floating Liquefaction, Regasification & Storage Unit - FLRSU") die geïnstalleerd zal worden aan de Caraïbische kust van Colombia.

De overeenkomst geeft PSE exclusieve rechten om tot 69.5 MMscf/d (miljoen standaard kubieke voet per dag) (+/- 0.5 miljoen ton LNG per jaar) te produceren onder een tolling overeenkomst. De FLRSU zal een opslagcapaciteit hebben van 14,000 m³ LNG en zal ook plaats kunnen bieden aan een drijvende opslag eenheid van 140,000 m³ ("Floating Storage Unit - FSU"). De commerciële uitbating van de FLRSU zal volgens de plannen starten in het vierde kwartaal van 2014.

De BEL 20 noteert nog steeds een half procent lager, met Nyrstar als sterkste daler. Het zwakke koersgedrag bij Total als gevolg van het gaslek blijft op de koers van GBL wegen. Exmar sluit overeenkomst met Pacific Rubiales Energy Corporation Pacific Rubiales Energy Corporation, handelend door middel van haar 100% dochter Pacific Stratus Energy Colombia Corporation en EXMAR hebben een 15 jarige overeenkomst gesloten voor het liquefiëren, hervergassen, opslagen en lossen van aardgas/LNG. Krachtens de overeenkomst zal EXMAR instaan voor de bouw, de uitbating en het onderhoud van een drijvende liquefactie- en opslag eenheid ("Floating Liquefaction, Regasification & Storage Unit - FLRSU") die geïnstalleerd zal worden aan de Caraïbische kust van Colombia. De overeenkomst geeft PSE exclusieve rechten om tot 69.5 MMscf/d (miljoen standaard kubieke voet per dag) (+/- 0.5 miljoen ton LNG per jaar) te produceren onder een tolling overeenkomst. De FLRSU zal een opslagcapaciteit hebben van 14,000 m³ LNG en zal ook plaats kunnen bieden aan een drijvende opslag eenheid van 140,000 m³ ("Floating Storage Unit - FSU"). De commerciële uitbating van de FLRSU zal volgens de plannen starten in het vierde kwartaal van 2014.