Veel mensen zullen spontaan denken aan het Amerikaans sequester, aan de groeivertraging in China, aan de recessie die in Europa maar niet wil verdwijnen enzovoort.

Het gevaar loert echer een heel andere hoek. Het totaal ontbreken van inflatie is het belangrijkste economisch probleem, aldus Harris.

De inflatie bereikte een piek in de zomer van 2011, maar is vanaf dat punt gestadig aan gedaald. Het wegblijven van de inflatie heeft niet alleen de economen maar ook de financiële markten verrast. De uitgangspunten voor een succesvolle beleggingsstrategie zijn door het uitblijven van inflatie helemaal veranderd.

Veel mensen zullen spontaan denken aan het Amerikaans sequester, aan de groeivertraging in China, aan de recessie die in Europa maar niet wil verdwijnen enzovoort. Het gevaar loert echer een heel andere hoek. Het totaal ontbreken van inflatie is het belangrijkste economisch probleem, aldus Harris. De inflatie bereikte een piek in de zomer van 2011, maar is vanaf dat punt gestadig aan gedaald. Het wegblijven van de inflatie heeft niet alleen de economen maar ook de financiële markten verrast. De uitgangspunten voor een succesvolle beleggingsstrategie zijn door het uitblijven van inflatie helemaal veranderd.