De rente van de Fed Funds blijft volgens Dexia dus stabiel tussen 0 en 0,25 %.

Na het vragenuurtje heeft voorzitter Bernanke herhaald dat de korte rente tot minstens midden 2013 op een zwak peil zal blijven.

De pragmatische aanpak van het monetaire beleid van Washington staat in schril contrast met de meer orthodoxe benadering van de ECB, die vooral de nadruk legt op het indijken van de inflatie en minder aandacht besteedt aan de zwakke groeivooruitzichten.

De Fed daarentegen vreest veeleer dat de economie in een deflatoire spiraal zal terechtkomen, zoals Japan dit bijna vijftien jaar heeft meegemaakt.

Dankzij dit expansieve beleid heeft de Amerikaanse economie sinds de zomer veel meer zuurstof gekregen dan de Europese.

De rente van de Fed Funds blijft volgens Dexia dus stabiel tussen 0 en 0,25 %. Na het vragenuurtje heeft voorzitter Bernanke herhaald dat de korte rente tot minstens midden 2013 op een zwak peil zal blijven. De pragmatische aanpak van het monetaire beleid van Washington staat in schril contrast met de meer orthodoxe benadering van de ECB, die vooral de nadruk legt op het indijken van de inflatie en minder aandacht besteedt aan de zwakke groeivooruitzichten. De Fed daarentegen vreest veeleer dat de economie in een deflatoire spiraal zal terechtkomen, zoals Japan dit bijna vijftien jaar heeft meegemaakt. Dankzij dit expansieve beleid heeft de Amerikaanse economie sinds de zomer veel meer zuurstof gekregen dan de Europese.