De internationaal werkende bedrijven, die vooral ook buiten Europa werkzaam zijn, laten redelijke tot licht verbeterde resultaten zien.

Tegenvallende resultaten zijn vooral te zien bij de meer lokaal werkzame bedrijven. Bij ASML zien de analisten van de bank een sterke positionering op de lange termijn mede door het al eerder genomen belang van Intel.

Het bedrijf zal hierdoor zijn reeds sterke marktpositie van ruim 70% versterken en als technologische leider voor de volgende generatie in de industrie gaan fungeren.

AkzoNobel en Philips

AkzoNobel liet een verdere doorberekening van de gestegen grondstofkosten zien, zodat de resultaten verder verbeterden door prijseffecten van 4% plus valuta-invloed van 4% tegenover volumes van min 2%.

Bij Philips hebben de genomen organisatorische en kostenbesparende maatregelen positieve effecten; duidelijk spelen naast de autonome omzetgroei hier ook de positieve effecten van de hogere dollarkoers (of lagere eurokoers) een rol.

Dit laatste effect zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers in de komende weken bij diverse internationale bedrijven een rol spelen. In de meer lokale sfeer kon Ballast Nedam als bouwbedrijf slechts een breakeven resultaat tonen in de verslechterde Nederlandse bouwmarkt.

Sligro had als in Nederland werkzaam bedrijf in de voedingssector, retail en horeca last van de kostendruk en de stagnerende bestedingen.

Een slechts gedeeltelijk herstel wordt in het tweede halfjaar verwacht. Beter Bed is een duidelijk voorbeeld van de stagnerende consumentenbestedingen in Europa waardoor de nettowinst met meer dan 10% daalde.

BinckBank als West-Europese speler had veel last van de teruggelopen beleggersbelangstelling in Nederland, België en Frankrijk.

Hier speelt de macro onzekerheid een grote rol. KPN ziet vooral in Nederland de stagnatie in de economie en de concurrentiedruk in de sector een rol spelen.

Hier is de wijzigende fundamentele rol van het bedrijf in de sector volgens Theodoor Gilissen Bankiers van belang. Het relatief hoge dividendrendement voor een aantal internationale bedrijven dient de waardering te ondersteunen.

De internationaal werkende bedrijven, die vooral ook buiten Europa werkzaam zijn, laten redelijke tot licht verbeterde resultaten zien. Tegenvallende resultaten zijn vooral te zien bij de meer lokaal werkzame bedrijven. Bij ASML zien de analisten van de bank een sterke positionering op de lange termijn mede door het al eerder genomen belang van Intel. Het bedrijf zal hierdoor zijn reeds sterke marktpositie van ruim 70% versterken en als technologische leider voor de volgende generatie in de industrie gaan fungeren. AkzoNobel en Philips AkzoNobel liet een verdere doorberekening van de gestegen grondstofkosten zien, zodat de resultaten verder verbeterden door prijseffecten van 4% plus valuta-invloed van 4% tegenover volumes van min 2%. Bij Philips hebben de genomen organisatorische en kostenbesparende maatregelen positieve effecten; duidelijk spelen naast de autonome omzetgroei hier ook de positieve effecten van de hogere dollarkoers (of lagere eurokoers) een rol. Dit laatste effect zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers in de komende weken bij diverse internationale bedrijven een rol spelen. In de meer lokale sfeer kon Ballast Nedam als bouwbedrijf slechts een breakeven resultaat tonen in de verslechterde Nederlandse bouwmarkt. Sligro had als in Nederland werkzaam bedrijf in de voedingssector, retail en horeca last van de kostendruk en de stagnerende bestedingen. Een slechts gedeeltelijk herstel wordt in het tweede halfjaar verwacht. Beter Bed is een duidelijk voorbeeld van de stagnerende consumentenbestedingen in Europa waardoor de nettowinst met meer dan 10% daalde. BinckBank als West-Europese speler had veel last van de teruggelopen beleggersbelangstelling in Nederland, België en Frankrijk. Hier speelt de macro onzekerheid een grote rol. KPN ziet vooral in Nederland de stagnatie in de economie en de concurrentiedruk in de sector een rol spelen. Hier is de wijzigende fundamentele rol van het bedrijf in de sector volgens Theodoor Gilissen Bankiers van belang. Het relatief hoge dividendrendement voor een aantal internationale bedrijven dient de waardering te ondersteunen.