Daarnaast is het topseizoen voor goudaankopen aangebroken, met onder andere een sterke vraag naar juwelen in India. Daar is het seizoen van de feestdagen aangebroken.

Dat seizoen verplaatst zich vervolgens naar het westen, waar Kerstmis en Nieuwjaar voor de deur staan. Algemeen gesproken is de periode tussen september en december de beste periode voor het goud.

De vraag is echter of dat dit jaar nog zo zal zijn. De goudprijs is onder druk van de beleggers van het ene record naar het andere gestegen, zodat nog moet worden afgewacht of de traditionele kopers nog van de partij zijn.

Robin Bhar van Credit Agricole twijfelt daar aan, hij ziet de vraag naar goud vanwege de gestegen prijs sterk terugvallen.

Daarnaast is het topseizoen voor goudaankopen aangebroken, met onder andere een sterke vraag naar juwelen in India. Daar is het seizoen van de feestdagen aangebroken. Dat seizoen verplaatst zich vervolgens naar het westen, waar Kerstmis en Nieuwjaar voor de deur staan. Algemeen gesproken is de periode tussen september en december de beste periode voor het goud. De vraag is echter of dat dit jaar nog zo zal zijn. De goudprijs is onder druk van de beleggers van het ene record naar het andere gestegen, zodat nog moet worden afgewacht of de traditionele kopers nog van de partij zijn. Robin Bhar van Credit Agricole twijfelt daar aan, hij ziet de vraag naar goud vanwege de gestegen prijs sterk terugvallen.