De loonkloof tussen normale arbeidsinkomens en bestuurdersvergoedingen neemt daarmee verder toe. Dat melden onderzoekers van de technische universiteit München en de Duitse vereniging van effectenbezitters (DSW) woensdag in Frankfurt.

Toch steeg de verloning van bestuurders in vergelijking met vorig jaar met gemiddeld 1,5 procent minder sterk dan de brutolonen in Duitsland, die het afgelopen jaar met 3,8 procent zijn toegenomen.

"Mogelijk heeft het maatschappelijke debat over de verloning van topmanagers bijgedragen aan deze matigende ontwikkeling", aldus onderzoeker Gunther Friedl.

Grootverdiener onder de managers was in 2014 net als in de voorgaande vier jaar Volkswagen-topman Martin Winterkorn, met een loonpakket van 15 miljoen euro, gevolgd door: Bill McDermott van SAP (7,9 miljoen euro) en Karl-Ludwig Kley van Merck (7,8 miljoen euro). De slechts betaalde manager van een beursgenoteerd bedrijf in Duitsland was Reinhard Ploss van Infineon met bijna 2,1 miljoen euro.

De 30 CEO's van DAX-beursgenoteerde ondernemingen ontvingen vorig jaar gemiddeld 5,3 miljoen euro, iets meer dan een jaar eerder.

Ter vergelijking: in Frankrijk bedraagt dat gemiddelde 3,7 miljoen euro, in Zwitserland 6,0 miljoen euro.

(Belga/BO)

De loonkloof tussen normale arbeidsinkomens en bestuurdersvergoedingen neemt daarmee verder toe. Dat melden onderzoekers van de technische universiteit München en de Duitse vereniging van effectenbezitters (DSW) woensdag in Frankfurt.Toch steeg de verloning van bestuurders in vergelijking met vorig jaar met gemiddeld 1,5 procent minder sterk dan de brutolonen in Duitsland, die het afgelopen jaar met 3,8 procent zijn toegenomen. "Mogelijk heeft het maatschappelijke debat over de verloning van topmanagers bijgedragen aan deze matigende ontwikkeling", aldus onderzoeker Gunther Friedl.Grootverdiener onder de managers was in 2014 net als in de voorgaande vier jaar Volkswagen-topman Martin Winterkorn, met een loonpakket van 15 miljoen euro, gevolgd door: Bill McDermott van SAP (7,9 miljoen euro) en Karl-Ludwig Kley van Merck (7,8 miljoen euro). De slechts betaalde manager van een beursgenoteerd bedrijf in Duitsland was Reinhard Ploss van Infineon met bijna 2,1 miljoen euro. De 30 CEO's van DAX-beursgenoteerde ondernemingen ontvingen vorig jaar gemiddeld 5,3 miljoen euro, iets meer dan een jaar eerder.Ter vergelijking: in Frankrijk bedraagt dat gemiddelde 3,7 miljoen euro, in Zwitserland 6,0 miljoen euro. (Belga/BO)