ABN Amro vindt het vertrekt van Ballmer positief voor de softwaregigant. Sinds Ballmer in 2000 het stokje van Bill Gates overnam zijn de resultaten niet sprankelend.

De CEO is er uitstekend in geslaagd om de kernactiviteiten te bewaken en versterken, maar heeft ook enkele strategische blunders op zijn naam geschreven.

Begin juli kondigde Microsoft een reorganisatie aan. ABN Amro vermoedt dat het vertrek onder druk tot stand is gekomen omdat Ballmer stelde dat hij liever een stapje terug zou doen als het bedrijf halverwege de transformatie zou zijn van apparaten naar diensten.

Die strategiewijziging zal naar de mening van ABN Amro gewoon doorgaan gezien de toegenomen concurrentie voor Windows.

De Raad van Bestuur heeft een comité aangesteld dat in samenwerking met het executive search bureau Heidrick & Struggles op zoek gaat naar een nieuwe topman.

Gezien de recente reorganisatie en koerswijziging lijkt een interne kandidaat de meest veilige keuze, hoewel een externe kandidaat met de frisse blik van een buitenstaander te werk kan gaan.

ABN Amro vindt het vertrekt van Ballmer positief voor de softwaregigant. Sinds Ballmer in 2000 het stokje van Bill Gates overnam zijn de resultaten niet sprankelend. De CEO is er uitstekend in geslaagd om de kernactiviteiten te bewaken en versterken, maar heeft ook enkele strategische blunders op zijn naam geschreven. Begin juli kondigde Microsoft een reorganisatie aan. ABN Amro vermoedt dat het vertrek onder druk tot stand is gekomen omdat Ballmer stelde dat hij liever een stapje terug zou doen als het bedrijf halverwege de transformatie zou zijn van apparaten naar diensten. Die strategiewijziging zal naar de mening van ABN Amro gewoon doorgaan gezien de toegenomen concurrentie voor Windows. De Raad van Bestuur heeft een comité aangesteld dat in samenwerking met het executive search bureau Heidrick & Struggles op zoek gaat naar een nieuwe topman. Gezien de recente reorganisatie en koerswijziging lijkt een interne kandidaat de meest veilige keuze, hoewel een externe kandidaat met de frisse blik van een buitenstaander te werk kan gaan.