"Door het verwachte verlies van het belangrijke verstreken patent op Zyrtec® in de VS in december 2007 en het verlies van de exclusiviteit voor Keppra® in de VS in november 2008 succesvol op te vangen, boekte UCB dit jaar goede resultaten en zorgde het voor een stabiele omzet en een sterke onderliggende winstgevendheid. Dit omvatte de goedkeuring van drie nieuwe moleculaire entiteiten in de VS, wat een stevige basis biedt voor verdere groei", aldus Roch Doliveux, Chief Executive Officer, UCB.

"Met de lancering van het SHAPE-programma ging UCB voort met de transformatie naar een gespecialiseerd biofarmabedrijf dat zich toespitst op ernstige aandoeningen van het centrale zenuwstelsel en op immunologie. Daarbij verbetert het zijn concurrentiekracht en winstgevendheid en kan het patiënten met ernstige ziekten nog meer voordelen bieden."

"Door het verwachte verlies van het belangrijke verstreken patent op Zyrtec® in de VS in december 2007 en het verlies van de exclusiviteit voor Keppra® in de VS in november 2008 succesvol op te vangen, boekte UCB dit jaar goede resultaten en zorgde het voor een stabiele omzet en een sterke onderliggende winstgevendheid. Dit omvatte de goedkeuring van drie nieuwe moleculaire entiteiten in de VS, wat een stevige basis biedt voor verdere groei", aldus Roch Doliveux, Chief Executive Officer, UCB. "Met de lancering van het SHAPE-programma ging UCB voort met de transformatie naar een gespecialiseerd biofarmabedrijf dat zich toespitst op ernstige aandoeningen van het centrale zenuwstelsel en op immunologie. Daarbij verbetert het zijn concurrentiekracht en winstgevendheid en kan het patiënten met ernstige ziekten nog meer voordelen bieden."