Alleen door een snelle stabilisering van de financiële sector kan de kredietverlening aan bedrijven weer op gang komen, aldus Wijers. Deze is ex-minister van Economische Zaken en huidig voorzitter van de raad van bestuur van AkzoNobel.

Volgens Wijers zijn er indiciaties dat we van een regionale kredietcrisis in een globale diepe recessie en mogelijk zelfs een depressie zijn terecht gekomen.

Herstel van de kredietverlening is volgens Wijers noodzakelijk om de economie weer op gang te krijgen. Die kredietverlening laat momenteel te wensen over.

Wijers zei dat desnoods moet worden overwogen om gans stukken van de financiële sector te nationaliseren. De oprichting van een zogeheten 'bad loans bank', waarin alle giftige (hypotheek)leningen apart worden gezet, kan een tussenweg zijn, zo stond op de site van het FD te lezen.

Alleen door een snelle stabilisering van de financiële sector kan de kredietverlening aan bedrijven weer op gang komen, aldus Wijers. Deze is ex-minister van Economische Zaken en huidig voorzitter van de raad van bestuur van AkzoNobel. Volgens Wijers zijn er indiciaties dat we van een regionale kredietcrisis in een globale diepe recessie en mogelijk zelfs een depressie zijn terecht gekomen. Herstel van de kredietverlening is volgens Wijers noodzakelijk om de economie weer op gang te krijgen. Die kredietverlening laat momenteel te wensen over. Wijers zei dat desnoods moet worden overwogen om gans stukken van de financiële sector te nationaliseren. De oprichting van een zogeheten 'bad loans bank', waarin alle giftige (hypotheek)leningen apart worden gezet, kan een tussenweg zijn, zo stond op de site van het FD te lezen.