In de meeste grotere markten, waar internationaal kapitaal meestal op de grootste steden mikt, kan meerwaarde verkregen worden door in te zetten op institutionele activa in steden van het 'tweede niveau', met als bijkomend voordeel dat hier een veel lagere volatiliteit, betaalbare huurprijzen en gematigde ontwikkelingscycli voorkomen.

Hoogwaardige logistieke panden en industrieel vastgoed voor meervoudige verhuur in stedelijke gebieden met een beperkt aanbod zijn vaak veilig gesteld voor sterke huurders die op lange termijn huren met verhogingen gekoppeld aan de inflatie.

Huurders ruilen hun panden vaak in voor moderne gebouwen en omdat er een minimum aan nieuwe ontwikkeling heerst, blijft de beschikbaarheid van eersterangspanden vrij laag, terwijl deze bij tweederangspanden blijft stijgen.

In de meeste grotere markten, waar internationaal kapitaal meestal op de grootste steden mikt, kan meerwaarde verkregen worden door in te zetten op institutionele activa in steden van het 'tweede niveau', met als bijkomend voordeel dat hier een veel lagere volatiliteit, betaalbare huurprijzen en gematigde ontwikkelingscycli voorkomen. Hoogwaardige logistieke panden en industrieel vastgoed voor meervoudige verhuur in stedelijke gebieden met een beperkt aanbod zijn vaak veilig gesteld voor sterke huurders die op lange termijn huren met verhogingen gekoppeld aan de inflatie. Huurders ruilen hun panden vaak in voor moderne gebouwen en omdat er een minimum aan nieuwe ontwikkeling heerst, blijft de beschikbaarheid van eersterangspanden vrij laag, terwijl deze bij tweederangspanden blijft stijgen.