De 'too big to fails' zijn volgens hem de nagel aan de doodskist van de Amerikaanse bedrijfswereld. De Verenigde Staten zijn van uitgegroeid tot een land waar vooral naar Wall Street wordt geluisterd en niet langer naar Main Street.

De 'too big to fails' zijn bovendien ook 'too big to jails' geworden. De regelgeving en de steunprogramma's zijn allemaal ontwikkeld ten gunste van de grotere organisaties, dit ten koste van de kleinere.

De mastodonten duwen alles en iedereen van de markt.

Celente merkt dat dit er toe heeft geleid dat 10% van het land nu ongeveer 93% van alle activa controleert, een situatie die op zijn zachtst gezegd zeer ongezond mag worden genoemd.

Voormalig IMF hoofdeconoom Simon Johnson gaat in zijn boek 13 Bankers nog een stapje verder. Zes banken, te weten Goldman Sachs, Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America en Wells Fargo controleren momenteel 60% van het Amerikaans BBP.

Daar moet volgens Celente dringend verandering in gaan komen. De middenklasse is de ruggegraat van elke samenleving en in het geval van de Verenigde Staten moet die dringend weer opgebouwd worden.

De 'too big to fails' zijn volgens hem de nagel aan de doodskist van de Amerikaanse bedrijfswereld. De Verenigde Staten zijn van uitgegroeid tot een land waar vooral naar Wall Street wordt geluisterd en niet langer naar Main Street. De 'too big to fails' zijn bovendien ook 'too big to jails' geworden. De regelgeving en de steunprogramma's zijn allemaal ontwikkeld ten gunste van de grotere organisaties, dit ten koste van de kleinere. De mastodonten duwen alles en iedereen van de markt. Celente merkt dat dit er toe heeft geleid dat 10% van het land nu ongeveer 93% van alle activa controleert, een situatie die op zijn zachtst gezegd zeer ongezond mag worden genoemd. Voormalig IMF hoofdeconoom Simon Johnson gaat in zijn boek 13 Bankers nog een stapje verder. Zes banken, te weten Goldman Sachs, Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America en Wells Fargo controleren momenteel 60% van het Amerikaans BBP. Daar moet volgens Celente dringend verandering in gaan komen. De middenklasse is de ruggegraat van elke samenleving en in het geval van de Verenigde Staten moet die dringend weer opgebouwd worden.