TomTom heeft nu een nettoschuld van EUR 14 miljoen en is daarmee bijna schuldenvrij, waardoor de uitkering van een dividend een beetje dichterbij komt. ABN Amro blijft neutraal.

De omzet daalde met 13% op jaarbasis als gevolg van aanhoudende zwakke vraag naar persoonlijke navigatie-apparaten.

In Europa is de markt voor de persoonlijke navigatie-apparaten 20% gekrompen in vergelijking met het eerste kwartaal van 2012.

De markt in Amerika nam zelfs af met 27%. TomTom rapporteerde een klein verlies van EUR 2 miljoen in het eerste kwartaal van 2013. Het bedrijf heeft de verwachting voor 2013 herhaald.

De resultaten geven aan dat de markt voor persoonlijke navigatie-apparaten zwak blijft. ABN Amro gelooft dat de zwakte gedeeltelijk wordt veroorzaakt door economische omstandigheden, maar ziet ook een structurele afname.

De lancering van een nieuwe productreeks kan de vraag tijdelijk doen opveren. De Europese automarkt blijft op de omzet van TomTom drukken. Het is positief dat TomTom nu bijna schuldenvrij is, want daarmee komt de uitkering van een dividend een beetje dichterbij.

TomTom heeft nu een nettoschuld van EUR 14 miljoen en is daarmee bijna schuldenvrij, waardoor de uitkering van een dividend een beetje dichterbij komt. ABN Amro blijft neutraal. De omzet daalde met 13% op jaarbasis als gevolg van aanhoudende zwakke vraag naar persoonlijke navigatie-apparaten. In Europa is de markt voor de persoonlijke navigatie-apparaten 20% gekrompen in vergelijking met het eerste kwartaal van 2012. De markt in Amerika nam zelfs af met 27%. TomTom rapporteerde een klein verlies van EUR 2 miljoen in het eerste kwartaal van 2013. Het bedrijf heeft de verwachting voor 2013 herhaald. De resultaten geven aan dat de markt voor persoonlijke navigatie-apparaten zwak blijft. ABN Amro gelooft dat de zwakte gedeeltelijk wordt veroorzaakt door economische omstandigheden, maar ziet ook een structurele afname. De lancering van een nieuwe productreeks kan de vraag tijdelijk doen opveren. De Europese automarkt blijft op de omzet van TomTom drukken. Het is positief dat TomTom nu bijna schuldenvrij is, want daarmee komt de uitkering van een dividend een beetje dichterbij.