Scana Noliko, is één van de belangrijkste Europese producenten van groenten- en fruitconserven, deegwaren, soep en sauzen in glas en blik.

De onderneming produceert voornamelijk voor huismerken en exporteert 80 procent van haar producten, vooral naar EU-landen.

De afgelopen maanden vertoonden diverse financiële en industriële partijen spontane interesse in een acquisitie van Scana Noliko.

Het doorgroeiproject van PinguinLutosa geeft evenwel de beste perspectieven voor de creatie van groei en aandeelhouderswaarde op korte en lange termijn.

De transactie, waarvan de afronding wordt verwacht voor 30 juni 2011, vereist de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

De verkoop heeft bij closing potentieel een positieve impact van ongeveer 40 miljoen EUR (1,7 EUR per aandeel) op het laatst gepubliceerde eigen vermogen van Gimv op 31 december 2010.

Over de gehele looptijd van de investering zou dit een return betekenen die aanzienlijk hoger is dan het historische gemiddelde van Gimv. Er worden geen verdere details over deze transactie bekendgemaakt.

Tom Simonts (KBC Securities): "Mijn koersdoel voor GMV gaat omhoog van 44,50 naar 46 euro. Het advies accumulate blijft gewoon staan."

Scana Noliko, is één van de belangrijkste Europese producenten van groenten- en fruitconserven, deegwaren, soep en sauzen in glas en blik. De onderneming produceert voornamelijk voor huismerken en exporteert 80 procent van haar producten, vooral naar EU-landen. De afgelopen maanden vertoonden diverse financiële en industriële partijen spontane interesse in een acquisitie van Scana Noliko. Het doorgroeiproject van PinguinLutosa geeft evenwel de beste perspectieven voor de creatie van groei en aandeelhouderswaarde op korte en lange termijn. De transactie, waarvan de afronding wordt verwacht voor 30 juni 2011, vereist de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. De verkoop heeft bij closing potentieel een positieve impact van ongeveer 40 miljoen EUR (1,7 EUR per aandeel) op het laatst gepubliceerde eigen vermogen van Gimv op 31 december 2010. Over de gehele looptijd van de investering zou dit een return betekenen die aanzienlijk hoger is dan het historische gemiddelde van Gimv. Er worden geen verdere details over deze transactie bekendgemaakt. Tom Simonts (KBC Securities): "Mijn koersdoel voor GMV gaat omhoog van 44,50 naar 46 euro. Het advies accumulate blijft gewoon staan."