Tom Simonts (KBC Securities): "GBL boekte over het boekjaar 2009 een nettowinst van 1,06 miljard euro, tegenover een verlies van 688 miljoen dollar over het boekjaar voordien. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren zou de nettowinst met 11,10% zijn gedaald."

Simonts heeft een koersdoel van 71 euro, maar verlaagde het advies voor het aandeel tot opbouwen: "Het dividend werd met 5,20% verhoogd en dat is minder dan waar ik op had gerekend. Zelf was ik uitgegaan van een verhoging van het dividend met 10%. GBL is overigens een NAV-aandeel en vanwege de kleiner dan verwachte verhoging van het dividend is het opwaarts potentieel voor het aandeel kleiner geworden. Bovendien is ook de discount gevoelig afgenomen."

Tom Simonts (KBC Securities): "GBL boekte over het boekjaar 2009 een nettowinst van 1,06 miljard euro, tegenover een verlies van 688 miljoen dollar over het boekjaar voordien. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren zou de nettowinst met 11,10% zijn gedaald." Simonts heeft een koersdoel van 71 euro, maar verlaagde het advies voor het aandeel tot opbouwen: "Het dividend werd met 5,20% verhoogd en dat is minder dan waar ik op had gerekend. Zelf was ik uitgegaan van een verhoging van het dividend met 10%. GBL is overigens een NAV-aandeel en vanwege de kleiner dan verwachte verhoging van het dividend is het opwaarts potentieel voor het aandeel kleiner geworden. Bovendien is ook de discount gevoelig afgenomen."