Tom Bamelis: "Ackermans & van Haaren is in verschillende sectoren actief en dat betekent dat er een duidelijk onderscheid moet worden gemaakt. Baggeren en bankieren gaan door op het elan van 2009, we mogen niet klagen over de huidige gang van zaken. Dat wil uiteraard niet zeggen dat we in deze sectoren niet met uitdagingen worden geconfronteerd."

Vastgoed voelde de impact van de waardeverminderingen. Bamelis: "Daarbij verwijs ik op de eerste plaats naar de impact van de waardevermindering die in Roemenië werd gedaan. Ook in België was een vertraging in de ontwikkelingsprojecten merkbaar, maar die heeft weinig impact op de resultaten. Het duurt alleen maar langer alvorens de positieve effecten voelbaar gaan worden."

Op het gebied van private equity is 2009 moeilijk begonnen, waarna een verbetering intrad. Bamelis: "We hebben vooral industriële activiteiten in portefeuille en die hebben zich moeten aanpassen aan de gewijzigde omgeving. Dat is inmiddels gebeurd, waardoor het vierde kwartaal een duidelijke verbetering te zien gaf. Het valt uiteraard moeilijk te zeggen hoe lang die gaat duren. De reorganisaties zijn inmiddels doorgevoerd en daar zouden nu de vruchten van getrokken moeten worden. Voorlopig zien we geen signalen dat de trend uit het vierde kwartaal van vorig jaar zou zijn omgeslagen."

Tom Bamelis: "Ackermans & van Haaren is in verschillende sectoren actief en dat betekent dat er een duidelijk onderscheid moet worden gemaakt. Baggeren en bankieren gaan door op het elan van 2009, we mogen niet klagen over de huidige gang van zaken. Dat wil uiteraard niet zeggen dat we in deze sectoren niet met uitdagingen worden geconfronteerd." Vastgoed voelde de impact van de waardeverminderingen. Bamelis: "Daarbij verwijs ik op de eerste plaats naar de impact van de waardevermindering die in Roemenië werd gedaan. Ook in België was een vertraging in de ontwikkelingsprojecten merkbaar, maar die heeft weinig impact op de resultaten. Het duurt alleen maar langer alvorens de positieve effecten voelbaar gaan worden." Op het gebied van private equity is 2009 moeilijk begonnen, waarna een verbetering intrad. Bamelis: "We hebben vooral industriële activiteiten in portefeuille en die hebben zich moeten aanpassen aan de gewijzigde omgeving. Dat is inmiddels gebeurd, waardoor het vierde kwartaal een duidelijke verbetering te zien gaf. Het valt uiteraard moeilijk te zeggen hoe lang die gaat duren. De reorganisaties zijn inmiddels doorgevoerd en daar zouden nu de vruchten van getrokken moeten worden. Voorlopig zien we geen signalen dat de trend uit het vierde kwartaal van vorig jaar zou zijn omgeslagen."