Frank McGhee, dealer bij Integrated Brokerage Services LLC in Chicago, vreest dat de overheidsbesparingen in de Verenigde Staten de deflatievrees alleen zullen doen toenemen. Volgens hem ligt daar meteen ook de verklaring waarom de goudprijs onder druk blijft staan.

In februari is de goudprijs voor de vijfde maand op rij gedaald, waarmee de daling meteen de langste was voor de afgelopen 16 jaar.

President Barack Obama waarschuwde vrijdag dat de automatische besparingen in de overheidsuitgaven de VS-economie zullen schaden, met onvermijdelijk jobverlies tot gevolg.

Frank McGhee, dealer bij Integrated Brokerage Services LLC in Chicago, vreest dat de overheidsbesparingen in de Verenigde Staten de deflatievrees alleen zullen doen toenemen. Volgens hem ligt daar meteen ook de verklaring waarom de goudprijs onder druk blijft staan. In februari is de goudprijs voor de vijfde maand op rij gedaald, waarmee de daling meteen de langste was voor de afgelopen 16 jaar. President Barack Obama waarschuwde vrijdag dat de automatische besparingen in de overheidsuitgaven de VS-economie zullen schaden, met onvermijdelijk jobverlies tot gevolg.