Veel bedrijven kwamen in de afgelopen week met kwartaalcijfers. Daarnaast bleven geopolitieke spanningen (Oekraïne, Gaza, economische sancties tegen Rusland ) het nieuws bepalen.

Ook werden de financiële markten opgeschrikt door het in gebreke blijven van Argentinië en een verlies bij de Portugese bank Espirito Sancto van bijna 5 miljard dollar.

Tel hier positieve macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten bij op en er zijn voldoende ingrediënten voor een stevig rondje winstnemingen.

De aandelenbeurzen daalden donderdag flink en ook in de laatste dagen van de week zagen we een mineurstemming op de financiële markten.

Veel bedrijven kwamen in de afgelopen week met kwartaalcijfers. Daarnaast bleven geopolitieke spanningen (Oekraïne, Gaza, economische sancties tegen Rusland ) het nieuws bepalen. Ook werden de financiële markten opgeschrikt door het in gebreke blijven van Argentinië en een verlies bij de Portugese bank Espirito Sancto van bijna 5 miljard dollar. Tel hier positieve macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten bij op en er zijn voldoende ingrediënten voor een stevig rondje winstnemingen. De aandelenbeurzen daalden donderdag flink en ook in de laatste dagen van de week zagen we een mineurstemming op de financiële markten.