Toegenomen concurrentie, strikte kredietbeperkingen en kostenstijgingen zullen ook in het volgende kwartaal uitdagende omstandigheden creëren in China.

In de sector van de zonne-energie zorgden de aanzienlijke productie-overcapaciteit en de aanhoudend lage vraag voor neerwaartse prijsaanpassingen met meer dan 50% naar het einde van het derde kwartaal toe.

Bekaert verwacht een blijvende aantasting van de prijsniveaus in de komende maanden. Hoewel de verkoopvolumes in de meeste markten goed waren gedurende de eerste negen maanden van het jaar, houdt Bekaert - overeenkomstig de globale verwachtingen - rekening met toenemende onzekerheid en margedruk.

Het werkkapitaal zal in deze moeilijke financiële en business-omgeving hoog blijven, terwijl de volatiliteit van grondstofprijzen en wisselkoersen onzekerheid toevoegt aan de business perspectieven.

Ondanks de aangehaalde onzekerheden vertrouwt Bekaert erop dat haar sterke balans, de brede geografische spreiding met sterke aanwezigheid in opkomende markten, evenals haar uitgebreide productenportefeuille en de continue inspanningen van de groep om de operationele uitmuntendheid verder te verbeteren, Bekaert

zullen in staat stellen de huidige turbulente omstandigheden succesvol te doorstaan.

Toegenomen concurrentie, strikte kredietbeperkingen en kostenstijgingen zullen ook in het volgende kwartaal uitdagende omstandigheden creëren in China. In de sector van de zonne-energie zorgden de aanzienlijke productie-overcapaciteit en de aanhoudend lage vraag voor neerwaartse prijsaanpassingen met meer dan 50% naar het einde van het derde kwartaal toe. Bekaert verwacht een blijvende aantasting van de prijsniveaus in de komende maanden. Hoewel de verkoopvolumes in de meeste markten goed waren gedurende de eerste negen maanden van het jaar, houdt Bekaert - overeenkomstig de globale verwachtingen - rekening met toenemende onzekerheid en margedruk. Het werkkapitaal zal in deze moeilijke financiële en business-omgeving hoog blijven, terwijl de volatiliteit van grondstofprijzen en wisselkoersen onzekerheid toevoegt aan de business perspectieven. Ondanks de aangehaalde onzekerheden vertrouwt Bekaert erop dat haar sterke balans, de brede geografische spreiding met sterke aanwezigheid in opkomende markten, evenals haar uitgebreide productenportefeuille en de continue inspanningen van de groep om de operationele uitmuntendheid verder te verbeteren, Bekaert zullen in staat stellen de huidige turbulente omstandigheden succesvol te doorstaan.