De verafgelegen Senkaku eilanden in de Oost-Chinese zee worden zowel door China als door Japan opgeëist. De Japanse premier Shinzo Abe toonde zich deze week erg krijgshaftig en kondigde aan dat het militaire budget fors zal worden opgetrokken.

Japan wil onder andere investeren in drones, amfibievoertuigen, onderzeeërs, vliegtuigen enzovoort. Daarmee willen de Japanners de verdediging rond de eilanden optimaliseren. Economisch zijn de gevolgen van het optrekken van het defensiebudget moeilijk in te schatten, waarbij dient opgemerkt dat Japan al tot over de oren in de schulden steekt.

De verafgelegen Senkaku eilanden in de Oost-Chinese zee worden zowel door China als door Japan opgeëist. De Japanse premier Shinzo Abe toonde zich deze week erg krijgshaftig en kondigde aan dat het militaire budget fors zal worden opgetrokken. Japan wil onder andere investeren in drones, amfibievoertuigen, onderzeeërs, vliegtuigen enzovoort. Daarmee willen de Japanners de verdediging rond de eilanden optimaliseren. Economisch zijn de gevolgen van het optrekken van het defensiebudget moeilijk in te schatten, waarbij dient opgemerkt dat Japan al tot over de oren in de schulden steekt.