De Verenigde Staten, die een belangrijke importeur waren van ruwe olie uit West-Afrika, hoofdzakelijk vervoerd op Suezmax schepen, hebben dan ook hun vraag fors gereduceerd.

West-Afrikaanse ruwe olie werd bijgevolg naar ergens anders geëxporteerd, naar Noord-Europa en het Verre Oosten, waardoor de vraag naar ton-mijlen en dus ook tankers zou moeten toenemen.

Bovendien hebben verschillende Latijns-Amerikaanse landen hun olieproductie verhoogd, met meestal het Oosten als bestemming, wat het aantal ton-mijlen ook zou moeten verhogen.

De markt zal naar alle verwachting zeer volatiel zijn net zoals in de eerste paar maanden van 2014. Dat zou de eigenaars in staat moeten stellen om een aantal reizen vast te leggen aan behoorlijk goede tarieven wat een positieve invloed zou moeten hebben op het gemiddelde TCE resultaat voor het hele jaar.

Dit zal naar verwachting beter zijn dan in 2013. De wereldwijde vraag naar olie in 2014 zal hoger zijn dan eerder voorspeld dankzij een herstel van de consumptie in de Verenigde Staten tot het hoogste niveau in vijf jaar. De IEA meldt een groei van 1,3% in 2014 tot 92,4 miljoen vaten per dag.

De Verenigde Staten, die een belangrijke importeur waren van ruwe olie uit West-Afrika, hoofdzakelijk vervoerd op Suezmax schepen, hebben dan ook hun vraag fors gereduceerd. West-Afrikaanse ruwe olie werd bijgevolg naar ergens anders geëxporteerd, naar Noord-Europa en het Verre Oosten, waardoor de vraag naar ton-mijlen en dus ook tankers zou moeten toenemen. Bovendien hebben verschillende Latijns-Amerikaanse landen hun olieproductie verhoogd, met meestal het Oosten als bestemming, wat het aantal ton-mijlen ook zou moeten verhogen. De markt zal naar alle verwachting zeer volatiel zijn net zoals in de eerste paar maanden van 2014. Dat zou de eigenaars in staat moeten stellen om een aantal reizen vast te leggen aan behoorlijk goede tarieven wat een positieve invloed zou moeten hebben op het gemiddelde TCE resultaat voor het hele jaar. Dit zal naar verwachting beter zijn dan in 2013. De wereldwijde vraag naar olie in 2014 zal hoger zijn dan eerder voorspeld dankzij een herstel van de consumptie in de Verenigde Staten tot het hoogste niveau in vijf jaar. De IEA meldt een groei van 1,3% in 2014 tot 92,4 miljoen vaten per dag.