In december daalden de olievoorraden aan het snelste tempo voor de afgelopen 30 jaar. Die daling heeft vooral te maken met belastingtechnische redenen, bekeken vanuit de kant van de raffinaderijen.

De voorraden in de Amerikaanse staten rond de Golf van Mexico, goed voor meer dan de helft van het totaal in de Verenigde Staten, zijn in december met 9,20% afgenomen.

Ken Medlock, energiespecialst aan het James A. Baker III Institute for Public Policy at Rice University in Houston, gelooft niet dat de olieprijs in januari zal kunnen standhouden boven het niveau van 90 dollar per vat wanneer er meer aanbod op de markt komt.

In december daalden de olievoorraden aan het snelste tempo voor de afgelopen 30 jaar. Die daling heeft vooral te maken met belastingtechnische redenen, bekeken vanuit de kant van de raffinaderijen. De voorraden in de Amerikaanse staten rond de Golf van Mexico, goed voor meer dan de helft van het totaal in de Verenigde Staten, zijn in december met 9,20% afgenomen. Ken Medlock, energiespecialst aan het James A. Baker III Institute for Public Policy at Rice University in Houston, gelooft niet dat de olieprijs in januari zal kunnen standhouden boven het niveau van 90 dollar per vat wanneer er meer aanbod op de markt komt.