De handel is momenteel echter bijzonder dun, want veel handelaren in oliefutures zijn er een weekje tussenuit. De huidige evolutie van de olieprijs is dan ook niet richtinggevend.

Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange ongeveer 78,50 dollar per vat crude betaald. Brent crude voor levering in februari kostte ongeveer 77,50 dollar op de ICE Futures exchange.

De olieprijzen waren vier dagen op rij gestegen en noteren momenteel niet zo ver onder de piek van dit jaar. Die piek lag iets boven het niveau van 82 dollar per vat. Ook aardgas is nu al vier dagen op rij duurder geworden.

Volgens het American Petroleum Institute zijn de voorraden aan ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week met 1,725 miljoen vaten gestegen, een stijging die eerder onverwacht kwam.

De markt had namelijk gerekend op een daling met 2 miljoen vaten, gezien het winterweer in de Verenigde Staten. Het is echter nog niet duidelijk of deze trend van afnemende voorraden zich verder gaat zetten.

De handel is momenteel echter bijzonder dun, want veel handelaren in oliefutures zijn er een weekje tussenuit. De huidige evolutie van de olieprijs is dan ook niet richtinggevend. Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange ongeveer 78,50 dollar per vat crude betaald. Brent crude voor levering in februari kostte ongeveer 77,50 dollar op de ICE Futures exchange. De olieprijzen waren vier dagen op rij gestegen en noteren momenteel niet zo ver onder de piek van dit jaar. Die piek lag iets boven het niveau van 82 dollar per vat. Ook aardgas is nu al vier dagen op rij duurder geworden. Volgens het American Petroleum Institute zijn de voorraden aan ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week met 1,725 miljoen vaten gestegen, een stijging die eerder onverwacht kwam. De markt had namelijk gerekend op een daling met 2 miljoen vaten, gezien het winterweer in de Verenigde Staten. Het is echter nog niet duidelijk of deze trend van afnemende voorraden zich verder gaat zetten.