Toekomstige reddingsplannen door het Europees Stabiliteitsfonds toegekend, moeten aan een lagere rentevoet worden toegestaan. Callow spreekt van een verlaging van de gevraagde basisrente met 200 tot 300 basispunten.

Wat is het probleem? Als gevolg van de hoge rente die dient te worden betaald, blijft de spread tussen Griekse en Ierse staatsobligaties enerzijds en Duitse staatsobligaties anderzijds hoog.

Het probleem van de hoge rente op huidige en toekomstige reddingsplannen zal deze week ook op de agenda staan van de meeting van de Europese Unie. Het gevaar bestaat namelijk dat de landen in kwestie er nooit in gaan slagen om hun schulden terug te betalen.

Toekomstige reddingsplannen door het Europees Stabiliteitsfonds toegekend, moeten aan een lagere rentevoet worden toegestaan. Callow spreekt van een verlaging van de gevraagde basisrente met 200 tot 300 basispunten. Wat is het probleem? Als gevolg van de hoge rente die dient te worden betaald, blijft de spread tussen Griekse en Ierse staatsobligaties enerzijds en Duitse staatsobligaties anderzijds hoog. Het probleem van de hoge rente op huidige en toekomstige reddingsplannen zal deze week ook op de agenda staan van de meeting van de Europese Unie. Het gevaar bestaat namelijk dat de landen in kwestie er nooit in gaan slagen om hun schulden terug te betalen.