Onder andere Newmont Mining bevindt zich in een weinig benijdenswaardige situatie. De koers van het aandeel is met meer dan 40% gedaald, vanaf een piek op 49 dollar tot een dieptepunt op 27 dollar, dieptepunt dat in de loop van de maand november werd opgetekend.

Andere goudmijnaandelen kregen nog meer klappen, waarbij de koers van AngloGold Ashanti ten opzichte van het begin van dit jaar al meer dan 50% lager staat. Newmont wordt afgeremd door afnemende voorraden, door afschrijvingen op nieuwe projecten en door een hoge schuldengraad.

Onder andere Newmont Mining bevindt zich in een weinig benijdenswaardige situatie. De koers van het aandeel is met meer dan 40% gedaald, vanaf een piek op 49 dollar tot een dieptepunt op 27 dollar, dieptepunt dat in de loop van de maand november werd opgetekend. Andere goudmijnaandelen kregen nog meer klappen, waarbij de koers van AngloGold Ashanti ten opzichte van het begin van dit jaar al meer dan 50% lager staat. Newmont wordt afgeremd door afnemende voorraden, door afschrijvingen op nieuwe projecten en door een hoge schuldengraad.