Onder andere China, Japan en Saoedi-Arabië zouden veel minder Amerikaanse staatsobligaties kopen dan in het verleden het geval was. China zal zich meer en meer focussen op de binnenlandse vraag, waardoor er minder treasuries gekocht zouden worden. Die trend was overigens vorig jaar al merkbaar.

Japan evolueert van een land naar een overschot op de betalingsbalans naar één met een deficiet en zal dus minder geld hebben om Amerikaanse overheidsobligaties te kopen. De Saoedi's hebben anderzijds al aangegeven hun portefeuille beter te diversifiëren. Als klap op de vuurpijl zal ook de FED dit jaar minder obligaties kopen.

Onder andere China, Japan en Saoedi-Arabië zouden veel minder Amerikaanse staatsobligaties kopen dan in het verleden het geval was. China zal zich meer en meer focussen op de binnenlandse vraag, waardoor er minder treasuries gekocht zouden worden. Die trend was overigens vorig jaar al merkbaar. Japan evolueert van een land naar een overschot op de betalingsbalans naar één met een deficiet en zal dus minder geld hebben om Amerikaanse overheidsobligaties te kopen. De Saoedi's hebben anderzijds al aangegeven hun portefeuille beter te diversifiëren. Als klap op de vuurpijl zal ook de FED dit jaar minder obligaties kopen.