Want als BNP Paribas zich terugtrekt, kan de Belgische Staat op elk moment besluiten alsnog het beleggingsvehikel (SPV) op te richten, waarbij Fortis Holding verplicht wordt in een groot deel van de financiering te voorzien (meer dan 66%).

Fortis Holding heeft hier echter de liquiditeiten niet voor, waardoor een faillissement dreigt. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht echter dat het zover niet zal komen en dat de partijen (Fortis Holding, de Belgische Staat en BNP Paribas) eerst zullen heronderhandelen.

Mochten ze er niet uitkomen en de Belgische Staat wil het beleggingsvehikel inderdaad creëren, dan verwachten de analisten van de Nederlandse bank dat de Belgische Staat Fortis Holding van een leningsfaciliteit met recht op onderpand voorziet.

De toekomst van Fortis Holding volgens Theodoor Gilissen Bankiers blijft echter uiterst onzeker. Tevens zijn, onder voorbehoud van de aandeelhoudersvergadering vrijdag in Utrecht, de heren De Mey, Ugeux and Zegering Hadders als nieuwe niet-uitvoerende bestuurders aangesteld.

Want als BNP Paribas zich terugtrekt, kan de Belgische Staat op elk moment besluiten alsnog het beleggingsvehikel (SPV) op te richten, waarbij Fortis Holding verplicht wordt in een groot deel van de financiering te voorzien (meer dan 66%). Fortis Holding heeft hier echter de liquiditeiten niet voor, waardoor een faillissement dreigt. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht echter dat het zover niet zal komen en dat de partijen (Fortis Holding, de Belgische Staat en BNP Paribas) eerst zullen heronderhandelen. Mochten ze er niet uitkomen en de Belgische Staat wil het beleggingsvehikel inderdaad creëren, dan verwachten de analisten van de Nederlandse bank dat de Belgische Staat Fortis Holding van een leningsfaciliteit met recht op onderpand voorziet. De toekomst van Fortis Holding volgens Theodoor Gilissen Bankiers blijft echter uiterst onzeker. Tevens zijn, onder voorbehoud van de aandeelhoudersvergadering vrijdag in Utrecht, de heren De Mey, Ugeux and Zegering Hadders als nieuwe niet-uitvoerende bestuurders aangesteld.